Hoofdinhoud

Waarom bewust? 

Bij TAND150 kijken wij met zorg naar lichaamsvriendelijke, metaalvrije, niet-allergene en niet giftige materialen en behandelopties. Hierbij is het uitgangspunt dat het lichaam zo min mogelijk door tandheelkundige ingrepen wordt belast. Met als gevolg een snellere genezing, minder napijn en minder complicaties. Wij focussen ons daarbij uitsluitend op onze expertise, jouw mond. Onze praktijk is niet uitgerust met andere vormen van alternatieve geneeskunde zoals acupunctuur, homeopathie of neuraal therapie.

Regulier & bewust

Naast bewuste tandheelkunde zijn reguliere behandelopties ook mogelijk bij TAND150. Echter de vraag naar (meer) lichaamsvriendelijke, duurzame alternatieven groeit. Een gezonde ontwikkeling die past bij onze visie en waar wij graag aan bijdragen. U heeft dus bij TAND150 een ruimere keuze in diverse materialen en behandelopties. Zo bepaalt u zelf wat het beste bij u past. 

 

Biologische vullingen

Amalgaamvullingen bevatten naast metalen ongeveer 50% kwik. Dit is zwaar chemisch afval. Als er verschillende metalen aanwezig zijn in de mond, kan dit ervoor zorgen dat het kwik en andere metalen opgenomen worden door het lichaam wat problemen in je lichaam kan opleveren. 


Wij gebruiken daarom vullingen gemaakt van composiet en keramiek welke voor het lichaam goed te verdragen is.

 

Biologische implantaten

Metaalvrije implantaten zijn de juiste keuze als u bijvoorbeeld aanleg hebt om allergisch te reageren op titanium. Wanneer u de voorkeur geeft aan witte, esthetisch fraaiere implantaten, komt u automatisch uit bij keramische implantaten. Dit zijn van nature 100% metaalvrije implantaten, dus de kans op allergie is nihil. Het menselijk lichaam verdraagt deze witte implantaten bijzonder goed.

 

Biologische kronen

Ook onze kronen zijn volledig keramisch en 100% vrij van schadelijke metalen.

 

Latexvrij

Latex handschoenen kunnen huidirritaties en ernstige allergieën veroorzaken. Dit kan variëren van een type-I-allergie, de IgE-gemedieerde, gegeneraliseerde levensbedreigende vorm, tot een type-IV-reactie, waarbij een lokale huidreactie ontstaat bij contact met latex.


Onze praktijk is daarom ter bescherming van onze patiënten en zorgprofessionals geheel latexvrij.

 

Eco-vriendelijk

Goed voor jou, maar ook goed voor onze planeet. Steeds meer wordt duidelijk wat de negatieve gevolgen zijn van plastic voor ons lichaam en onze gezondheid. Maar ook het milieu en klimaat. Wij werken daarom graag zoveel mogelijk plasticvrij.


Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en een groenere toekomst opbouwen.

 

Milieuvriendelijk afval

Doordat wij minder chemicaliën en medicijnen gebruiken dragen wij bij aan het voorkomen van vervuiling van onze waterleiding en het milieu. Zo wordt amalgaam dat is verwijderd door de tandarts, veilig uitgefilterd en zorgvuldig verzameld in containers die door overheidsinstanties zijn goedgekeurd. Dit wordt vervolgens door een gerenommeerd milieubedrijf op een veilige manier verwerkt.

 

Fluoride vrij

Om gaatjes te voorkomen, moeten je tanden en kiezen essentiële mineralen opnemen uit je speeksel. Alleen fluoride bevordert dit proces en is dus het antwoord op het remmen van cariës. Maar tegelijkertijd kan het in zeer hoge dosis mogelijk schadelijk zijn voor je gezondheid. Wij kijken daarom goed naar het gebit en kiezen samen met jou indien gewenst voor fluoridevrije alternatieven.