Hoofdinhoud

Heb ik gebitsbescherming nodig?

Een gebitsbescherming kan nodig zijn tijdens het sporten en bij tandenknarsen. Bij sommige sporten (zoals hockey) is een 'bitje' verplicht. Bij TAND150 worden gebitsbeschermers voor het sporten precies op maat gemaakt voor jouw gebit. Een bitje tegen tandenknarsen beschermt je gebit tegen de voortgaande slijtage als gevolg van het tandenknarsen en is erop gericht het tandenknarsen en kaakklemmen te verminderen.

Maak een afspraak

 

Waarom kiezen voor een gebitsbeschermer op maat via de tandarts?

Er bestaan verschillende soorten gebitsbeschermers. Kant-en-klare gebitsbeschermers zijn te koop in sportwinkels. Deze pasvorm is niet erg goed, waardoor bijvoorbeeld de inslag van een hockeybal of een eventuele klap erop niet goed geabsorbeerd wordt. Daarnaast bestaan deze bitjes niet uit meerdere lagen met verschillende hardheden zoals een professioneel gemaakte gebitsbeschermer. Het beste werkt de gebitsbeschermer die precies op maat is gemaakt door je tandarts. De perfecte pasvorm zorgt voor een optimale ‘kreukelzone’. De gebitsbeschermer is in meerdere kleuren leverbaar.

Plan een adviesgesprek

 

Tandenknarsen

Een veelvoorkomende, schadelijke gebitsaandoening is tandenknarsen. Zowel volwassenen als kinderen kunnen er last van hebben, zelf baby’s en kleuters kunnen al last hebben van deze aandoening. Tandenknarsen kan op den duur (ernstige) slijtage van het gebit meebrengen, pijnklachten aan de kaak of eventuele vullingbreuken.

 

Anti-knarsbitje (splint)

Een bitje tegen tandenknarsen heet officieel een splint, dit is een plaatje van ongeveer 2-3 mm dik en is gemaakt van doorzichtig kunsthars. Na het maken van een gipsafdruk van je gebit wordt de splint door een tandtechnicus op maat gemaakt. De splint hoeft alleen ’s nachts te worden gedragen.

Formulier afspraak maken