Hoofdinhoud

Wat is gebitsreiniging?

Om je gebit gezond en mooi te houden, is preventie door middel van een goede mondverzorging onmisbaar. Goede verzorging bestaat uit tweemaal daags 3 minuten poetsen met bij voorkeur een elektrische tandenborstel. Daarnaast is het essentieel om tussen de tanden te reinigen met floss, tandenstoker of rager. In veel gevallen is aanvullende gebitsreiniging in de tandartspraktijk noodzakelijk. Je tandarts, mondhygiëniste of preventie-assistente kan je adviseren wat voor jou het meest geschikt is.

Plan een adviesgesprek

 

Waarom gebitsreiniging?

Ons preventieteam bestaat uit mondhygiënisten en preventie-assistenten. Naast professionele reiniging geven zij je een uitgebreid, persoonlijk advies. Je zult merken dat bloedend tandvlees tot het verleden behoort en je jarenlang plezier blijft houden van je gebit. Goede preventie resulteert in minder gaatjes en tandheelkundige behandelingen.

 

Wat kost gebitsreiniging?

Een behandeling kost meestal tussen de € 50 en € 150. Maar is sterk afhankelijk van de conditie van het gebit. Vraag indien gewenst om een persoonlijke prijsopgave, zodat u weet waar u aan toe bent. 

Maak nu een afspraak

 

Wordt gebitsreiniging vergoed?

Gebitsreiniging zit voor volwassenen niet in het basispakket. Vergoeding van de kosten kan komen uit de aanvullende tandartsverzekering, indien je deze hebt afgesloten.

Formulier afspraak maken