Hoofdinhoud

Kronen

Wij maken al 22 jaar onze kronen met de CEREC-methode. CEREC combineert state-of-art technologie en patientvriendelijkheid omdat de kroon binnen 2 uur gereed is.

Wat is een kroon?

Een kroon is een kunstkies- of tand die over je eigen kies of tand wordt gezet. Bij TAND150 worden kronen vrijwel altijd via de CEREC-methode gemaakt.
Dit betekent dat de kroon gemaakt wordt van keramisch materiaal dat leverbaar is in een breed spectrum van tandkleuren. Hierdoor is de kroon niet te onderscheiden van de natuurlijke tanden en kiezen. Het materiaal is duurzaam en gaat zeer lang mee. Het maken en het plaatsen van een kroon duurt minder dan 2 uur. Onplezierige handelingen zoals meerdere verdovingen en pasta-afdrukken zijn niet meer nodig.

Maak een afspraak

 

 

Wanneer is een kroon nodig?

Als een tand of kies vaak gevuld is of als er na het afbreken van een kies te weinig houvast is om deze opnieuw te vullen, dan kan er een kroon worden gemaakt. Een kroon zorgt er dan voor dat je tand of kies behouden blijft. Je kunt ook een kroon laten maken als je jouw gebit er mooier uit wilt laten zien, bijvoorbeeld als je je stoort aan verkleuring of misvorming van een tand. Mist er een tand of kies, dan kan er een brug of een implantaat worden geplaatst. Een implantaat dient dan als kunstwortel waarop een kroon wordt gezet.

Plan een adviesgesprek

 

Hoe lang gaat een CEREC kroon mee?

Hoe lang de levensduur van een CEREC kroon in jouw geval mee zal gaan is niet met zekerheid te voorspellen. Jouw lichaam en de wijze waarop je jouw gebit verzorgt, zijn van invloed op hoe lang je met een CEREC kroon kunt doen. Gemiddeld zien we bij TAND150 dat CEREC kronen 15 jaar of langer meegaan. 

 

Wat zijn de voordelen van een CEREC kroon?

  • Geen tijdelijke noodkroon in je mond
  • Binnen 2 uur een fraaie kroon in je mond
  • Duurzame restauratie
  • Niet meer 'happen' met een afdruk

Wat kost een CEREC kroon?

De kosten voor een kroon zijn afhankelijk van eventuele voorbehandelingen (vulling, gegoten opbouw of wortelkanaalbehandeling) en het materiaal dat gekozen wordt. Een kroonbehandeling kost ongeveer € 600. Wij vertellen je graag wat je behandelopties zijn en welke kosten hierbij passen.

 

Wordt een CEREC kroon vergoed?

Een kroon zit niet in het basispakket. Vergoeding van (een deel van) de kosten kan komen uit de aanvullende tandartsverzekering, indien je deze hebt afgesloten.

 

Kan ik op verwijzing terecht voor een CEREC kroon?

Ja dat kan. Wanneer jouw vaste tandarts van een andere tandartspraktijk geen CEREC kronen plaatst en jou verwijst voor een CEREC kroon ben je uiteraard van harte welkom. Ook zonder verwijzing is het mogelijk om een CEREC kroon behandeling bij TAND150 te plannen. We zullen dan eerst een intake inplannen om te onderzoeken of een CEREC kroon in jouw geval vanuit ons perspectief nodig en mogelijk is. In overleg bepalen we dan of we een CEREC behandeling inplannen bij TAND150 of een alternatieve behandeling inplannen bij ons in de praktijk of bij jouw vaste tandarts.

 

Plan een afspraak in

Formulier afspraak maken