Hoofdinhoud

Onzichtbare beugels

Wij maken op maat gemaakte, uitneembare en nagenoeg onzichtbare beugels van het merk Invisalign en Spark waarmee we de stand van de tanden kunnen optimaliseren.

Wat zijn onzichtbare beugels?

Onzichtbare beugels zijn een set van vacuümgevormde, doorzichtige correctiehoesjes die je gefaseerd als bitjes kunt dragen. Staan je tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Onzichtbare beugels kunnen er dan voor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in je mond of de tanden niet goed op elkaar passen, kunnen onzichtbare beugels de oplossing zijn. Bij TAND150 werken we met de merken Invisalign en Spark.

Plan een intake

 

 

Wanneer is een onzichtbare beugel geschikt?

Een onzichtbare beugel is voor vrijwel iedereen die een recht gebit wenst geschikt. De onzichtbare beugels van Invisalign en Spark kunnen helpen bij het corrigeren van kleine tot complexe tandafwijkingen. Je kunt de beugel dragen wanneer je kaken uitgegroeid zijn. Dit is het geval vanaf ongeveer 18 jaar. In een heel enkel geval is een onzichtbare beugel niet geschikt, bijvoorbeeld als er extreme afwijkingen in het gebit zijn of het tandvlees ontstoken is.

Plan een adviesgesprek in

 

Past een onzichtbare beugel ook bij 'oudere' mensen?

Jazeker, ook als je al wat 'ouder' bent, kan een onzichtbare beugel een passende oplossing zijn als je graag rechtere tanden wilt. Het is zeker niet zo het alleen maar gedragen worden door kinderen en jongvolwassenen. 

 

Hoe lang moet ik een onzichtbare beugel blijven dragen?

De behandeling duurt meestal tussen de 6 en 18 maanden. Hoe lang jij jouw beugel moet dragen, wordt bepaald door je tandarts. Dit is afhankelijk van hoe ingewikkeld jouw situatie is. De meeste mensen voelen na drie maanden een verschil bij het dragen van de beugels en de resultaten zijn meestal na zes maanden zichtbaar.

 

Waarom kiezen mensen voor onzichtbare beugels?

Veel mensen zijn ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu ook een beugel die uitneembaar is en nagenoeg onzichtbaar. Ideaal voor iedereen die de beugel liever uit het zicht heeft. Bovendien is de beugel altijd uitneembaar, bijvoorbeeld tijdens het eten, drinken of tandenpoetsen.

Maak een afspraak

 

Hoe verloopt de behandeling?

Intake

Tijdens een intake bespreekt de tandarts van TAND150 je wensen en verwachtingen omtrent een onzichtbare beugel. Aan de hand hiervan bepalen wij of een het mogelijk is.

 

Maken van een behandelplan

Voordat de onzichtbare beugel daadwerkelijk geplaatst kan worden, maken we een afdruk van je gebit. Dit gebeurt met een afdruklepel, waarmee we je gebit vervolgens 3D digitaliseren. Nadat dit gedigitaliseerd is, kunnen we bekijken welke verschuivingen nodig zijn. Door dit te visualiseren, zie je direct het eindresultaat. Als je akkoord gaat met het behandelplan en het gewenste eindresultaat, laten wij de onzichtbare beugel op maat maken. 

 

Starten met dragen van de onzichtbare beugel

Wanneer je je eerste op maat gemaakte beugels ophaalt bij TAND150 worden er attachments (kleine, tandkleurige lijmbolletjes) op uw tanden geplaatst waarop de beugel vast blijft zitten en evalueert je tandarts of de beugel goed passend is. Zo houden we vanaf het begin controle op een goed verloop van de behandeling. De bitjes zijn gemaakt van een speciaal flexibel materiaal en met de laser bijgesneden tot aan de tandvleesrand voor meer comfort tijdens de periode waarin je de onzichtbare beugel draagt.

 

Regelmatige controle

Vervolgens vindt er ongeveer elke 6 à 8 weken een afspraak plaats bij TAND150 waarbij gecontroleerd wordt of de voortgang voorspoedig verloopt en je de volgende set onzichtbare beugels ophaalt. 

 

Verwijderen attachments en nacontrole

Wanneer het eindresultaat bereikt is (de laatste set beugels gedragen is) worden de attachments verwijdert en vindt er een controle van het eindresultaat (de gewenste rechtere stand van het gebit) plaats. Meestal volgen in de maanden die hierop volgen nog enkele nacontroles.  

 

Overweeg je een Invisalign of Spark behandeling maar heb je nog een paar vragen? 

Neem contact met ons op

Wij zijn Tand150

Wat kosten onzichtbare beugels?

Afhankelijk van de afwijking van het gebit kosten onzichtbare beugels tussen de € 1.000 en € 3.800 waarbij het veel vaker voorkomt dat de beugel richting de € 3.800 kost dan richting de € 1.000. Vraag je tandarts van TAND150 om meer informatie als je interesse hebt in een onzichtbare beugel.

Plan een intake

 

Worden onzichtbare beugels vergoed?

Beugels worden niet vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed, ook niet voor kinderen. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten.

 

Kan ik in termijnen betalen?

Ja een onzichtbare beugel kun je in termijnen betalen. Sowieso wordt niet het volledige bedrag van een onzichtbare beugel traject ineens in rekening gebracht. De behandeling van een beugel bestaat immers uit meerdere stappen en neemt ongeveer 1,5 jaar de tijd in beslag. De eerste stappen (consult, foto's maken en gebitsmodellen maken en beoordelen) vinden ruim 1 maand voorafgaand aan de plaatsing van de beugel plaats. Na de eerste stap wordt de beugel besteld. De plaatsing incl. materiaalkosten is het meest prijzige onderdeel van het behandeltraject (+- 60% van jouw totale investering). TAND150 werkt samen met Infomedics. Bij hen kun je voor de beugelbehandeling een afspraak maken over het betalen van dit deel van de behandeling in termijnen.

Neem contact op met Infomedics

 

Afhankelijk van de afwijking van het gebit vinden er na de plaatsing gemiddeld 14 maandelijkse consulten plaats (€ 43,74 per keer). Hiervoor kan geen betalingsregeling in termijnen getroffen worden. Tot slot van het behandeltraject volgt nog het verwijderen van de beugel en meestal 3 nacontroles. 

Formulier afspraak maken