Hoofdinhoud

Onzichtbare beugels

Wij maken op maat gemaakte, uitneembare en nagenoeg onzichtbare beugels waarmee we de stand van de tanden kunnen optimaliseren.

Wat zijn onzichtbare beugels?

Onzichtbare beugels zijn een set van vacuümgevormde, doorzichtige correctiehoesjes die je gefaseerd als bitjes kunt dragen. Staan je tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Onzichtbare beugels kunnen er dan voor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in je mond of de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen, kunnen onzichtbare beugels de oplossing zijn. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit. Bij TAND150 werken we met het merk Invisalign.

Plan een intake

 

 

Wanneer is een Invisalign geschikt?

Invisalign is een onzichtbare beugel die geschikt is voor vrijwel iedereen die een recht gebit wenst. Je kunt de beugel dragen wanneer je kaken uitgegroeid zijn. Dit is het geval vanaf ongeveer 18 jaar. In een heel enkel geval is een onzichtbare beugel niet geschikt, bijvoorbeeld als er extreme afwijkingen in het gebit zijn of het tandvlees ontstoken is.

Plan een adviesgesprek

 

Waarom kiezen mensen voor onzichtbare beugels?

Veel mensen zijn ontevreden over de stand van hun tanden. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu ook een beugel die uitneembaar is en nagenoeg onzichtbaar. Ideaal voor iedereen die de beugel liever uit het zicht heeft. Bovendien is de beugel altijd uitneembaar, bijvoorbeeld tijdens het eten, drinken of tandenpoetsen.

Maak een afspraak

 

Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens een intake bespreekt de tandarts je wensen en verwachtingen. Aan de hand hiervan bepalen wij of een onzichtbare beugel mogelijk is. Afhankelijk van de afwijkingen die de beugel moet herstellen, duurt een behandeling tussen de 6 en 18 maanden. Voordat de onzichtbare beugel daadwerkelijk geplaatst kan worden, maken we een afdruk van je gebit. Dit gebeurt met een afdruklepel, waarmee we je gebit vervolgens 3D digitaliseren. Nadat dit gedigitaliseerd is, kunnen we bekijken welke verschuivingen nodig zijn. Door dit te visualiseren, zie je direct het eindresultaat. Als je akkoord gaat met het behandelplan en het gewenste eindresultaat, laten wij de onzichtbare beugel op maat maken en starten we de behandeling.

Wij zijn Tand150

Wat kosten onzichtbare beugels?

Afhankelijk van de afwijking van het gebit kosten Invisalign onzichtbare beugels tussen de € 1.000 en € 3.800. Vraag je tandarts van TAND150 om meer informatie als je interesse hebt in een onzichtbare beugel.

 

Worden onzichtbare beugels vergoed?

Beugels worden niet vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed, ook niet voor kinderen. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten.

Formulier afspraak maken